Jeg kan godt lide de ”to madglade italienere”, Gennaro Contaldo og Antonio Carluccio, og her er en opskrift, som jeg har fået af Gennaro Contaldo – desværre ikke personligt, men fra internettet. Det er et skønt madbrød.
Ingredienser:
20 g gær
½ l lunkent vand
Ca. 1 kg mel – gerne Tipo 00
20 g salt
Olivenolie
Hvidløgspulver
Groft havsalt
Tørret Herbes de Provence eller Rosmarin
Rør gæren ud i vandet og tilsæt mel og salt og ælt dejen godt sammen til den er blød og glat. Det kan godt tage 10 minutter, så en røremaskine er god at have ved hånden. Det kan godt være, alt melet ikke skal bruges, for det er forskelligt, hvor meget vand, det suger til sig.
Lad dejen hæve ca. 20 min.
Bred dejen ud på en bageplade med bagepapir (man kan også rulle den ud), og prik huller ned i dejen med fingrene.
Pensl med rigeligt olivenolie og drys med groft havsalt, hvidløgspulver og Herbes de Provence/Rosmarin.
Lad brødet efterhæve på pladen i ca. 30 min.
Bages ved 180 grader varmluft i ca. 20 – 25 min., alt efter, hvor mørkt man ønsker det.
Køles af på en rist.
Brødet kan sagtens fryses ned – jeg plejer at dele det i mindre portioner – og så lige lunes lidt, når det skal spises.
Burcum
22. maj 2020Det’ dælme dejli’!