Verdens bedste brød

Også kendt som ”grydebrød”. Kært barn har mange navne. Jeg har i flere år brugt en gryde, men efter jeg har anskaffet mig en brødkuppel fra Emile Henry, har jeg brugt den med samme fantastiske resultat.

Brødet kræver lidt planlægning, da det er et brød, som skal startes dagen før, man skal bruge det. Til gengæld skal man ikke have fingrene griset til.

Ingredienser:

En klump gær på størrelse med en ært

3 dl koldt vand

400 g hvedemel

1 tsk salt

Gæren røres ud i vandet og mel og salt tilsættes. Så rører man det lidt sammen, men det skal ikke æltes.

Dejen dækkes til og stilles på køkkenbordet i 12-18 timer. Og i det tidsrum skifter den udseende.

Så hælder man dejen ud på et meldrysset bord, og heller ikke her behøver man at ælte. Bare vend dejen et par gange med en dejskraber og læg den så i en olieret skål. Dæk til og lad den ligge indtil ovnen er varmet op.

Ovnen skal varmes op til 250 grader. Bruger man en gryde, skal den varmes med op, og hvis man bruger en brødkuppel, skal underdelen varmes med op.

Når ovnen er varm hælder man dejen fra skålen til gryden/bunden af kuplen og sætter låget på.

Bages i 30 min., hvorefter låget fjernes, og brødet bager videre i ca. 15 min. Alt efter, hvor mørkt man ønsker det. Herefter tages det ud og afkøles på en rist.

Slutresultatet bliver et sprødt brød (prøv at klemme på det og nyd den sprøde lyd), som er dejligt luftigt indeni.

Brødet er ideelt som madbrød, og det holder sig friskt i flere dage. En rest kan fint bruges til bruschetta.

Skriv et svar