Whiskysauce

En god bøf bliver kun bedre af en rigtig god whiskysauce. Den her kræver en pæn mængde whisky, men det behøver til gengæld ikke være den dyreste, man kan få fat i.

Jeg har ladet mig inspirere af madsvin

Portionen her rækker til 2 – 3 personer – alt efter hvor store sovsegrise, de er:

Essens:

1 dl whisky

¼ dl rødvin

En kvist timian og en lille kvist rosmarin

Dette koges ind til ca. halvdelen, sies og gemmes til senere.

Selve saucen:

1 dl whisky

1 spsk. Rød balsamicoeddike

1 lille dåse koncentreret tomatpure eller 1 dl tomatpassata (jeg bruger Muttis)

2½ dl. Fløde

Hakket timian og rosmarin

Evt. et nip sukker og salt og peber

Whisky og eddike varmes lidt og der sættes ild til det. (husk – det skal ikke være under emhætten) Lad der brænde, til der ikke er flere flammer.

Hæld tomatkoncentrat/-passata i og rør godt.

Så tilsættes essensen. Hvis man bruger det hele, får man en dejlig kraftig whiskysmag, men hvis man gerne vil hav den mildere, kan man jo nøjes med at tilsætte noget af den.

Fløden hældes i, og der smages til med timian og rosmarin alt efter temperament og smag. Lad detkoge lidt ind i nogle minutter.

Det kan være, der er brug for lidt ekstra afrunding med et nip sukker og lidt salt og peber, men ellers er saucen færdig.

Skriv et svar