Når nu grillen er varmet op, er det sjovt at eksperimentere med at tilberede alt muligt forskelligt. Her er det gået ud over hvide asparges.
Man skal bruge:
1 bundt hvide asparges
4 fed hvidløg
20 g smør
Så skræller man sine hvide asparges, knækker enderne af, og lægger aspargesene (de skal ikke koges først – de bliver jo tilberedt på grillen) på en tallerken og river hvidløgsfede fint henover. Til sidst lægges smørret på i små klatter.
Imens varmes en støbejernspande op på indirekte varme i grillen. Når den er varm lægges hele arrangementet med asparges, hvidløg og smør i et snuptag på den varme pande og de sættes tilbage i grillen i ca 30 min. eller deromkring. Man kan også lægge dem direkte på den kolde pande og så sætte det hele i grillen – eller hvis man ikke lige har en støbejernspande, kan man bruge, hvad man nu har – bare det kan tåle varmen.
Når de ser sådan ud,
og er blevet møre, er de færdige. Spises evt, med en flute eller andet madbrød
Stop spil tip:
Enderne kan evt. gemmes og bruges til aspargesolie.