Bagt kartoffelmos

Kartoffelmos er godt tilbehør til mange retter, og med denne udgave kan man lave mosen i forvejen og så sætte den i ovnen, lige før man skal spise.

Til 3-4 personer skal man bruge:

1 kg kartofler

50 g  smør

salt, hvid peber

revet muskatnød

1 æg

Vær opmærksom på, at der går flere kartofler til, når man laver kartoffelmos, end, hvis man bare serverer dem som “hvide kartofler”.

Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem – uden salt – i en halv times tid, så man er sikker på, at de er helt møre.

Tilsæt salt, hvid peber revet muskatnød og smørret, skåret i mindre stykker og mos kartoflerne.

Når man har moset det lidt, tilsættes ægget. Der er mange forskellige måder at mose kartofler på – elpisker, kartoffelmoser o.lign.

Jeg har anskaffet mig en Robot Marie  (ja, det hedder den), og det har jeg ikke fortrudt.

Når man så har lavet sin kartoffelmos, smager man den lige til en ekstra gang med salt, hvid peber og revet muskatnød, og så skal den i en skål, der kan tåle at komme i ovnen.

Når man skal bruge mosen, sættes den i en 200 grader varm ovn i ca. 10-15 min. indtil den er gylden på toppen.

 

Skriv et svar