Remoulade

Remoulade er et meget anvendt tilbehør til mange ting. Det man køber er tit en gang smagløst misk-mask, men den her har både smag og konsistens. Jeg kan faktisk ikke huske, hvornår jeg sidst har købt færdig remoulade.

Ingredienser:
1 kg grønne tomater (hvis man ikke lige har nogle, kan man bruge blomkål, gulerødder eller hvad man nu har)
1½ kg agurker eller squash
350 g pillede løg
1 håndfuld groft salt
½ l vand
1 kop lagereddike
Senere:
¾ l lagereddike
¾ kg sukker
3 tsk karry
½ kop sennepspulver
1 kop mel

Alle grønsagerne køres gennem en kødhakker eller foodprocessor og røres med groft salt og stilles til side, til væsken trækker ud.
Væden sies fra og mosen blandes med ½ l vand og en kop lagereddike og koges 20 min.
Herefter sies hele herligheden igen, og den tilbageværende mos blandes nu med ¾ l eddike,  sennepspulver, sukker, karry og mel.
Massen bringes nu langsomt i kog under omrøring og koges 20 min. under fortsat omrøring. Til slut tilsættes 1 tsk Atamon og massen hældes på skoldede, atamonskyllede glas.

Denne remoulade-essens kan bruges som den er som pickles, eller den kan blandes op efter behov med mayonnaise, creme fraiche eller youghurt til en traditionel remoulade.

Skriv et svar