Det er en udbredt antagelse, at spareribs skal koges inden man griller dem, for at de kan blive møre. I min optik kan man lige så godt smide dem direkte ud. De skal ikke koges, men derimod grilles low and slow.
Spareribs’ene skal gnubbes med en “rub”, før de grilles.
Rub:
2 spsk løgpulver
2 spsk hvidløgspulver
2 spsk sød paprika
2 spsk spansk paprika
2 spsk sød chilipulver
2 spsk barbecuekrydderi
med andre ord – lige dele af hver, så det er nemt at lave en større portion, hvis man har mange ribs.
En vigtig ting at huske, inden man gør andet, er at trække den hvide hinde af, som sidder bag på spareribs’ene. det gøres ret let med en spids kniv og et stykke køkkenrulle til at holde fast med.
Krydderierne blandes og spareribs’ene gnubbes med blandingen og ligger en times tid på køl.
Så lægges de på en 120 grader varm grill på indirekte varme og med låget lukket i 2 – 3 timer, mens der hver halve time sprøjtes med lidt mørkt øl.
Efter de første timer pakkes ribs’ene ind i alufolie sammen med nogle pæne smørklatter, og pakkerne lægges tilbage på grillen i endnu 2 timer.
Stadig holdes 120 grader og låg på.
Til sidst pakkes ribs’ene ud og pensles med barbecuesovs og grilles 1 time.
Det tager sin tid, men til gengæld falder kødet næsten fra benene.