Italienske kødboller

En rigtig dejlig afveksling til pasta med kødsovs. Disse kødboller koger færdige i sovsen, mens pastaen koger.

Ingredienser:

Til kødbollerne:

350 g hakket svinekød

1 æg

1 løg

1 -2 fed hvidløg – alt efter hvor godt man synes om hvidløg

2 spsk rasp

1 dl mælk

1 tsk tørret oregano

½ tsk salt

lidt friskkværnet peber

Til saucen:

2 spsk olie

1 lille løg

1 fed hvidløg

2 kviste frisk eller 1 tsk tørret timian

1 dl tomatpure

1 ds flåede tomater

Til servering:

pasta

frisk groftrevet parmesan

Start med at røre farsen sammen af kød, æg, revet løg og hvidløg, mælk, rasp og krydderier

Til saucen hakkes løg og hvidløg fint og steges klare i olien. så tilsættes timian, som får lov til at stege lidt med

Herefter tilsættes tomatpure og flåede tomater.

 Det hele simrer i mindst en halv times tid. Gerne mere. Jo mere tid – jo mere smag.

Imens steges kødbollerne, indtil de har fået farve.

Derefter lægges de over i tomatsovsen og koger færdige i ca. 10 min.

De serveres med kogt pasta og groftrevet parmesan.

Skriv et svar