Det er utroligt, så hurtigt sådan en cheesecake forsvinder. Den er dejlig frisk i smagen, og man skal kun bruge husblas til geleen. Selve ostemassen stivner af sig selv.
Ingredienser:
250 g Digestive kiks
100 g smør
300 g flødeost naturel
1 dåse sødet kondenseret mælk
Korn fra ½ stang vanille
Saft af 2 citroner
Til geleen:
300 g hindbær (må godt være frosne)
100 g sukker
2 dl vand
4 blade husblas
Start med at knuse kiksene. Det kan gøres i en blender eller foodprocessor, hvis man ikke lige føler for at gøre det i hånden.
Smelt smørret og bland det godt med de knuste kiks. Pres blandingen ud i bunden af en springform og sæt den på køl.
Pisk flødeost, kondenseret mælk og vanillekorn godt sammen og pisk herefter citronsaften i og hæld massen ned i springformen oven på kiksebunden.
Bred det jævnt ud og stil det på køl i et par timer.
Kog hindbær, sukker og vand i 5 – 10 min. Si det, for at undgå at få kernerne med. Læg husblassen i blød i koldt vand. Når den er udblødt, smeltes den i den stadig varme hindbærsaft. Når det er kølet lidt af, hældes det forsigtigt ned i springformen over ostemassen, og sættes tilbage på køl igen.
Kagen kan med fordel laves dagen før, den skal bruges. Det bliver den kun bedre af.
Bjarke
6. juni 2017Den er så lækker! Men jeg kan anbefale “kun” at bruge 3 blade husblas, til geléen – det gør jeg selv!
marianne
6. juni 2017Det kan du have ret i. Jeg er altıd ı tvıvl om antallet, men den blev faktısk fin på denne måde – og man kunne heldıgvıs ikke stå på skøjter på den