Denne sauce er inspireret af Brødrene Price. Jeg har dog undladt at komme hvidvinseddike i den her, da jeg har prøvet det og synes, den bliver for syrlig. men smag og behag er jo forskellig.
Man tager:
1 gulerod
1 løg
2 laurbærblade
10-12 sorte peberkorn
3 dl tør hvidvin
100 g smør
lidt salt og peber
Løget og guleroden skal snittes meget fint, så i min dovenskab brugte jeg den her fætter.
Det giver næsten samme resultat.
Løg, gulerod, laurbærblade og peberkorn kommes i en gryde sammen med hvidvinen.
Det hele koges ved svag varme, indtil halvdelen af vinen er fordampet. Så skæres smørret ud i firkanter og piskes i lidt efter lidt, hvilket får sovses til at tykne lidt. Så er den faktisk færdig, og skal bare smages til med lidt salt og peber.
Hvis man gerne vil have en lidt skarpere smag, kan man evt. dryppe en smule hvidvinseddike i, hvis man har lyst.