Paprikagryde med krydrede ris

En god gammeldags gryderet er nu god en gang imellem. Jeg har den vane, at det ikke altid behøver at være, som det plejer, så jeg kigger som regel, hvad jeg har i køleskabet, der måske kan bruges. Denne gang var det det allestedsnærværende bacon og så en chorizo-pølse mit blik faldt på.

Ingredienser:

2 skiver bacon

1 lille chorizopølse (jeg havde 1½ liggende)

1 skalotteløg

2 fed hvidløg

5 pæne brune champignons

300 g svinekød i tern

1 ds (140g) tomatkoncentrat

1 tsk paprika

2 dl bouillon

2 dl fløde

salt, peber

olie til stegning

Skær bacon og chorizo i ret små stykker og svits det i sit eget fedt i en gryde.

Løg og hvidløg hakkes og svitses med.

Så skæres champignons i skiver og puttes ned i gryden

Når de er svitset lidt med – de suger faktisk væden til sig, hælder man en skefuld olie ned i gryden og tilsætter svinekødet, som også lige skal brunes med.

Herefter tilsættes paprika, salt, peber og tomatkoncentrat, og det hele blandes godt sammen, og man hælder bouillon og fløde ved.

Så skal hele herligheden stå og hygge sig en times tid ved svag varme.

I mellemtiden kan man jo passende lave risene.

Jeg må indrømme, at bacon og chorizo ikke gjorde noget særligt for retten. jeg ved faktisk ikke, om man havde kunnet smage, hvis de ikke var der.

 

Skriv et svar