Hjemmebagte pitabrød er hverken særlig tidskrævende eller besværlige at lave, og de slår de færdigkøbte med mange længder.
Til 8 pitabrød:
25 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk salt
Et nip sukker
450 g mel + lidt til æltning
Start med at smuldre gæren og røre det ud i vandet. Tilsæt så sukker, salt og mel.
Ælt det hele sammen til en ensartet dej, og lad den hæve tildækket i en halv time.
Del dejen i 8 lige store dele og form 8 runde boller.
Disse boller rulles nu flade med en kagerulle og lægges på en bageplade. Brug bagepapir, så de er nemmere at få af igen.
Pitabrødene skal efterhæve i 15 min, og imens tændes ovnen på 220 grader varmluft.
Man kan pensle med lidt vand, inden man sætter dem i ovnen. De skal bage i ca 10 minutter.
Og helt uden hokuspokus får de de fineste lommer i midten.