Rösti

Egentlig er det jo bare revne kartofler, som man steger, men hvis man giver det et ekstra pift med lidt krydderier, er det pludselig noget helt andet og meget mere interessant.

Ingredienser til to personer:

5 mellemstore kartofler

1 porre

2 fed hvidløg

1 æg

 ca. ½ tsk salt

olie til stegning

½-1 tsk paprika

1 håndfuld friske basilikumblade

Kartoflerne skrælles og rives groft på rivejern eller i foodprocessor. Porren og hvidløget rives med. Herefter blandes det hele med ægget, og der tilsættes salt efter smag.

Lidt olie varmes op på en stegepande, og hele herligheden bredes ud på panden.

Lad nu panden stå ved lav – medium varme i ca. 10 min.- gerne med låg, hvorefter man lægger en tallerken over panden, vender det hele rundt, og lader “kartoffelpandekagen” glide tilbage på panden igen.

Så skal den have 10 min. på den anden side, hvorefter man drysser paprika på.

Og til sidst hakket basilikum

Skriv et svar