Jeg er faktisk helt glad for salat – når den vel at mærke er lavet af tilberedte grønsager. Jeg har fortalt om mit anstrengte forhold til kedelige salatblade og revne gulerødder. Det kan gøres så meget mere interessant, hvis man f.eks. lige smider grønsagerne i ovnen en tur – og bruger lidt fantasi på krydringen.
Ingredienser:
1 aubergine
salt
2 fed hvidløg
salt
peber
chiliflager
timian
2 mellemstor tomater
2 røde snackpebre
Et bundt bredbladet persille
Auberginen skæres i skiver og drysses med salt, ligger nogle minutter, hvorefter skiverne lægges i vand i en halv times tid for at trække bitterheden ud.
Herefter tørres de, lægges på en bageplade på bagepapir, pensles med olie og drysses med salt, hvidløg, chiliflager og timian.
Pladen sættes i en 180 grader varm ovn i en halv times tid, idet man også lægger snackpebrene ind ved siden af.
Når aubergineskiverne er næsten møre, lægger man tomatskiver ind i ovnen til dem i ca. 10 min.
På dette tidspunkt er snackpebrene sandsynligvis blevet sorte, så dem tager man ud og køler lidt af, inden man trækker skindet af dem og hakker kødet fint sammen med den bredbladede persille og evt. et fed hvidløg.
Aubergineskiverne lægges på en tallerken sammen med tomatskiverne.
Der drysses med salt og så bredes peber/persille-blandingen ud ovenpå. Til sidst hældes en smule olivenolie ud over salaten.