Sommetider spørger jeg om, hvad jeg skal lave til f.eks. brunch, og når jeg så får svaret: “noget, vi ikke plejer at få!”, så går jeg ud og åbner køleskabet og ser, hvad jeg har at gøre med. I dag havde jeg æg, bacon, chorizo og cheddarost. What’s not to like?
Jeg havde også nogle champignons og tomater, så en lille smule grønsager kom der også i.
Ingredienser til 2 portioner.
4 æg
4 sk. bacon
1 lille chorizopølse
1 tomat i skiver
1 champignon i skiver
en håndfuld revet cheddar
To ildfaste skåle fores med baconskiverne, og der lægges nogle tomatskiver i bunden.
Æggene piskes sammen og hældes over. Min chorizo var rå, så jeg skar den i skiver og stegte dem først på en pande. Herefter hældte jeg ægget i skålene og lagde chorizo og champignons ovenpå.
Den revne cheddar blev drysset over,
og skålene blev sat i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min., indtil ægget er stivnet.
Serveres f.eks. med en skive ristet brød.