Nu fandt jeg slowcookeren frem, for grillvejret er ikke så godt. Jeg glemte at veje kødstykket, men jeg vil tro, det vejede ca. 1½ kg med benene i,
og så brugte jeg en rest af den rub, jeg lavede til de grillede spareribs.
Ingredienser:
ca. 1½ kg. spareribs i et helt stykke
3 spsk grillrub
2 dl tomatpure
2 spsk kinesisk soya
½ dl whisky
1/4 dl vand
Bland rub, tomatpure, soya og whisky sammen – jeg puttede det hele i et glas
og rystede det. Så er jeg sikker på at få det blandet ordentligt.
Jeg fjernede hinden, der sidder under benene – så kødet kan suge smag fra begge sider.
Halvdelen af marinaden lægges i bunden af slowcookeren, kødet lægges ovenpå, og resten af marinaden øverst. Til sidst hældes 1/4 dl vand i, for at det ikke skal blive for tørt.
Slowcookeren blev sat på lav og fik lov at stå i 4 timer, hvor jeg vendte kødet hver time.
Efter de 4 timer tog jeg kødet op
og skar det ud i stykker med et ben i hvert stykke og penslede stykkerne med lidt af min barbecuesovs.
Så satte jeg stykkerne i ovnen ved 160 grader varmluft og glaserede dem i ti minutter – vendte dem og gav dem 10 minutter mere,
før jeg serverede dem med coleslaw og kartoffelbåde.