Efter at jeg er begyndt at lave stegt flæsk på grillen, så er det en ting, der aldrig mere vil ske inde i køkkenet. Al stegeosen – som man plejer at “nyde godt af” i flere dage, og som hænger i alt – bliver udenfor. Og der er ikke noget med at vende og dreje flæsket, når man som jeg har købt flæskeholdere til at sætte det i.
Jeg starter med at drysse lidt salt på begge sider af flæsket og så sætte skiverne i flæskeholderne.
Her står de trygt og godt, og fedtet kan løbe fra, mens de steger.
Grillen varmes op til 180 grader, og holderne sættes på indirekte varme – husk at sætte en drypbakke under – ellers får man grillen smurt ind i stegefedt.
Så lukker man låget og lader flæsket passe sig selv i ca. 1 time. Se på fedtet, hvornår det er færdigt.
Man må godt kigge lidt til det en gang imellem.
Flæsket er færdigt, når det er sprødt – og det tager som nævnt ca. 1 time ved 180 grader.
Imens har man god tid til at koge kartofler og lave persillesovs.