Hold fast – nu kommer der en grøn salat her på siden. Men bare rolig – der er formildende omstændigheder. Vi boede i sommerferien en enkelt nat på hotel La Rose i Julienas, og i deres fortræffelige restaurant fik vi en forret, som bestod af en grøn salat med bacon og snegle. Den var vi selvfølgelig nødt til også at lave selv.
Ingredienser (til 2 personer):
1 dåse med to dusin snegle
75 g magre bacontern – helst aflange
½ hovedsalat – gerne et af de krøllede
Toppen af et forårsløg
Citronsaft
Mild olivenolie
Salt og peber
Bacon steges forsigtigt på en pande. Det skal ikke være sprød – bare tilberedt.
Imens skylles salaten og plukkes i passende stykker og fordeles i to portions- salatskåle sammen med forårsløget, der er skåret i fine stykker.
Der laves en dressing af citronsaft, olie og salt og peber. Det er svært at angive nøjagtige mål, da det handler om smag og behag. Dressingen hældes over salaten, som lige skal trække et øjeblik.
Så åbnes dåsen med snegle, og væden hældes fra.
Sneglene får lige en lille tur på panden til baconen. De skal ikke stege – kun lunes.
Til sidst hældes bacon og snegle over salaten, og man vender lidt rundt i det.
Serveres med et stykke brød – f.eks. baguette.