Kartoffelæggekage

En gang imellem må det godt være lidt nemt, og den her kartoffelæggekage passer sig selv det meste af tiden. Man kan spise den som en ret i sig selv, men hvis man kender mig, vil man vide, at jeg serverer den som tilbehør til en eller anden slags kød.

Til sådan en pande, som to personer ikke kunne spise brugte jeg:

Lidt olie

5 mellemstore kartofler

1 porre

4 skiver af min oksebacon, men svinebacon kan bruges

lidt chilipulver

5 æg

Salt

Kartoflerne skæres i tern, og porren snittes, og disse to ting svitses i lidt olie på en stegepande.

Baconen skæres i små stykker og tilsættes, og det hele steger ved ikke for kraftig varme i ca. 20 min – eller til kartoflerne er møre. Læg evt. låg på, så det går hurtigere.

Drys med lidt chilipulver. Pisk æggene sammen, drys lidt salt i og hæld det på panden og læg låg på igen. Lad ægget stivne langsomt. Når alt ægget et stivnet, er retten færdig.

 

 

 

Skriv et svar