Disse koteletter er paneret med karry, og med en god karrysovs til, kan de virkelig få fjernet spindelvævet fra smagsløgene. Men bare rolig – de er ikke så stærke, at de ødelægger alt liv.
Ingredienser:
4 ikke for tykke svinekoteletter
1 æg
4 spsk karry
½ tsk salt
½ tsk peber
olie til stegning
Sovs:
25 g smør
2 tsk karry
2 spsk mel
1 dl fløde eller mælk
2 – 3 dl bouillon
salt og peber efter smag
Karryen blandes med salt og peber, og koteletterne vendes i sammenpisket æg og karryen.
De steges i olien på en pande, indtil de er gyldne og gennemstegt, men ikke helt så længe, at de dør indvendig og bliver tørre. Den tykkelse, jeg brugte, fik ca. 5 min. på hver side.
I mellemtiden laves sovsen. Smelt smørret i en gryde og brun karryen heri. Det er vigtigt at brune karryen først, da smagen ellers ikke kommer til sin ret.
Nær karryen er brunet, tilsættes melet og sovsen bages op med fløde/mælk og bouillon, indtil den har en passende konsistens.
Sovsen smages til med salt og peber, og koteletterne serveres med sovsen og ris.