Nu, hvor efteråret trænger sig på, er det ved at blive suppetid. Og denne suppe er faktisk rimelig kalorielet. Puha, det var svært at indrømme. Men smagen er der ikke sparet på. Derimod er der sparet på tiden i køkkenet.
Ingredienser.
500 g jordskokker
400 g kartofler
2 porrer
2 spsk olie
saft og skal af en citron
et par kviste timian
1 l grønsagsbouillon
salt, peber
revet muskatnød
100 g parmaskinke
Kartofler og jordskokker skrælles og porrerne renses.
Porrerne skæres i tynde skiver og kartofler og jordskokker skæres i mindre tern. grønsagerne svitses i olien i en gryde i nogle minutter. De skal ikke blive brune. Herefter tilsættes citronsaft og -skal, timian og bouillon. Det er praktisk at binde en snor om timianen – så er den lettere at fjerne, når suppen er færdig. Lad det hele koge i en halv times tid. Så tages timianen op, og suppen blendes i gryden, indtil den er helt uden klumper, og smag så til med salt, peber og muskat.
Mens suppen koger, bages parmaskinken. Den skæres i tynde skiver og lægges på en plade med bagepapir
og sættes i en 200 grader varm ovn i 8 – 10 min. Så er den sprød og kan let knuses til drys.
Server suppen rygende varm med et drys skinke og et stykke godt brød.