Rødkål

Jeg ved det. Man kan købe den færdig. Men hvorfor skulle man, når den man laver selv, smager så meget bedre?

Ingredienser:

1 mellemstort rødkålshoved (ca. 2 kg)

½ l eddike

350 g sukker

3,5 dl sød ribssaft

2 dl vand

1 – 2 tsk salt efter smag

Evt. Atamon

De yderste blade fjernes fra rødkålshovedet, og det skæres i kvarte – så er det nemmere at snitte.

Jeg fik hjælp til snitningen af min trofaste skære-skive-maskine. Så gik det som en leg. Ellers kan man jo bruge en kniv.

Sådan et 2 kg’s kålhoved fylder det meste af min største suppegryde på 12 l, når det er snittet.

Nu hældes eddiken i gryden, og nu skal kålen simre i en halv til en hel time. Husk først at beregne tiden, fra kålen er kommet i kog. og husk at vende kålen af og til, så det øverste også kommer ned og bliver kogt.

Herefter kommes salt, sukker, ribssaft og vand i gryden, og det hele bringes i kog igen. Det koger i ca ½ time. Man kan smage sig frem, hvor mør man vil have sin rødkål.

Når man synes, den har en passende konsistens, smager man evt. til med sukker eller salt, eller hvad man synes, der mangler, og så tilsætter man Atamon, hvis man vil, og hælder kålen på skoldede eller Atamon-skyllede glas. Til at tage kålen op af gryden og ned i glassene, er en multitang helt fantastisk. Bagefter fordeler man væden i glassene og sætter låg på med det samme.

 

Skriv et svar