Jeg havde taget hakket kød op af fryseren og kom til at tænke på en af mine ungdomsfavoritter – pizzabøffer. Eller måske nærmere. hakkebøffer i tomatsovs og med masser af ost på.
Ingredienser:
Til bøfferne:
500 g hakket oksekød
1 tsk salt
2 fed knust hvidløg
1 revet løg
2 tsk tørret oregano
olie til stegning
Til sovsen:
1 grofthakket løg
1 hakket fed hvidløg
1 ds flåede tomater
1 dl tomatpure
1 dl vand
2 tsk tørret oregano
25 g smør
½ tsk sukker
evt. ½ dl fløde
Derudover:
½ – 1 bk svampe
1 peberfrugt i strimler
1 stor eller 2 mindre tomater i skiver
Revet ost efter smag og samvittighed
Kom alle ingredienserne til sovsen ( på nær fløden)i en gryde og lade det koge i mindst en halv time. Derefter skal den blendes, så den bliver uden klumper. Herefter kan man tilsætte lidt fløde, hvis man har lyst.
I mellemtiden svitses svampe og peberfrugt i strimler, indtil de er møre. Jeg brugte en gul peberfrugt, fordi det var sådan en, jeg havde, men farven er underordnet.
Mens det svitser blandes ingredienserne til bøfferne, og farsen formes. Jeg er så heldig, at jeg for nylig har købt mig en bøf-former. Pjat siger nogen, men jeg har opdaget, at både hakkebøf og karbonader faktisk bevarer mere saftighed efter stegningen, når de er presset i facon først.
Bøfferne brunes på en pande i lidt olie, og når sovsen er færdig, hældes den i et ildfast fad, bøfferne lægges i og svampe og peberfrugt fordeles rundt om.
Der lægges 1 – 2 skiver tomat på hver bøf, og så fordeles revet ost med rund hånd ovenpå.
Fadet sættes i ovnen ved 200 grader i en halv times tid, indtil osten er smeltet og gylden.
Serveres med pasta.