Små fyldte kartofler

Disse små kartofler ville tage sig fint ud på en buffet mellem mange andre småretter. I dagligdagen er der lidt for meget pillearbejde forbundet med dem. Det er lidt en skam, for de er faktisk ikke uinteressante. Men måske kunne man bruge nogle lidt større kartofler? Det må jeg tænke over til næste gang.

Ingredienser:

8 små kartofler

olie

salt og peber

3 sk bacon – skåret i små stykker og ristet

toppen af et forårsløg – hakket

1 spsk flødeost – gerne med chili

1 spsk creme fraiche

2 spsk revet ost (gem lidt til drys)

Vask kartoflerne og prik dem med en gaffel hele vejen rundt. Tril dem i olie, drys med salt og peber og bag dem i en oven ved 180 grader i ½ times tid, til de er møre.

Lad dem køle af, så man kan røre ved dem, skær begge ender af og udhul kartoflerne. Det kan godt være svært at finde et redskab, der ikke er for stort.

Bland flødeost, creme fraiche, hakket løgtop og revet ost (husk at gemme lidt)

Og husk lige bacon (det var jeg ved at glemme). Gem også her en smule til at drysse på til sidst.

Fyld fyldet i kartoflerne. Der er ikke megen plads, så jeg endte med at bruge fingrene for overhovedet at få noget fyld i.

Til sidst drysses med det overskydende bacon

og lidt revet ost, og kartoflerne sættes i en 200 grader varm ovn i ca. 10 min.

 

 

 

Skriv et svar