Bagt kartoffelfad med lidt af hvert

Det her er sådan en tøm-køleskabet-ret, som opstår, når man har en del forskellige ting i køleskabet, men ikke ret meget af hver. Der var lige nok til 2 personer.

Ingredienser:

½ pk bacon i tern

6 kartofler

1 porre

Nogle svampe – jeg havde 3 kejserhatte liggende

100 g revet ost – her var det Gouda

Purløg til drys på toppen

Lidt olie

Salt og peber

Kartoflerne skrælles og skæres i skiver. Hæld lidt olie i et ildfast fad og læg et lag kartofler i bunden. Drys med salt og peber

Så ristes baconternene på en lille pande, og når de har afgivet lidt fedt, tilsættes den snittede porre og steger med i nogle minutter.

Når porrerne er blevet lidt bløde, hældes blandingen over kartoflerne.

Så var det, jeg havde sådan tre liggende:

De ligner noget fra en juledekoration, men smager faktisk rigtig godt. Kejserhattene skæres i tynde skiver på langs og svitses i lidt olie, før de også ender i fadet oven på alt det andet.

Så lægger man et lag kartofler oven på igen, og drysser igen med salt og peber og drypper med en smule olie,

inden man sætter fadet i en 180 grader varm ovn i ca. tre kvarter – indtil kartoflerne er møre.

Så tager man fadet ud og smider revet ost på og sætter fadet tilbage i ovnen i 10-15 minutter – indtil osten er gylden. Drys med purløg til allersidst.

 

Skriv et svar