Jeg havde købt en hel masse peberfrugter på tilbud, og jeg var nødt til at finde på en måde at få brugt nogle af dem. Så kom jeg i tanke om en ret, som jeg absolut ikke kan huske, hvornår jeg sidst har spist. Det blev et glædeligt gensyn.
Ingredienser:
3 ikke for store peberfrugter (jeg brugte røde og gule)
350 g hakket svinekød
1 æg
1 fed knust hvidløg
1 lille revet løg
1 tsk. stødt koriander (kan udelades)
½ tsk friskkværnet peber
1 tsk salt
3 spsk grov rasp
1 dl mælk
evt. revet ost efter behag og samvittighed
Raspen blødes ud i mælken og røres med alle de andre ingredienser, bortset fra peberfrugter og revet ost.
Peberfrugterne halveres, og kernerne fjernes. Frugterne lægges i et ildfast fad og fyldes med farsen.
Fadet sættes i ovnen ved 180 grader i ca. 45 minutter.
Nu kunne man spise dem, men hvis man er en ostegris ligesom jeg, så kaster man med rund hånd revet ost på toppen af dem og sætter fadet tilbage i ovnen i 10-15 minutter, indtil osten er gylden.
Man kan med fordel spise nogle ris og måske en god tomatsovs til.