Der er ikke noget mere festligt til en fødselsdag end en flot pyntet lagkage. Og der er så utrolig mange muligheder og variationer af fyldet. Her er blot et enkelt bud – Tobleronecreme og hindbærmousse
Ingredienser:
Tobleronecreme:
3½ dl piskefløde
175 g toblerone-chokolade
Hindbærmousse:
200 g hindbær – frosne kan fint bruges
75-100 g sukker
½ dl vand
lidt maizena eller kartoffelmel
2 dl piskefløde
Marcipan (svært an angive mængden)
Glasur eller flødeskum, hindbær og revet chokolade til pynt
Man skal faktisk starte dagen før med at smelte Tobleronen i piskefløden i vandbad.
Det skal bare smelte lige så stille, mens man rører rundt i det, indtil det er blevet en brunlig blanding, og chokoladen er helt smeltet.
Toblerone-fløden stilles i køleskabet til dagen efter.
Hindbærrene blandes med sukker og vand og koges, indtil hindbærrene koger ud. Så jævnes det evt. med lidt maizena eller kartoffelmel og køler helt af.
Når man skal samle lagkagen, pisker man toblerone-fløden til skum. Det går ret hurtigt med at blive stift. Og man pisker fløden til hindbærmoussen og blander den med den afkølede hindbær”grød”. Så er man klar.
En god ting at have ved hånden, er en kagering, men hvis man ikke ejer sådan en, kan man bruge ringen fra springformen, som man evt. har bagt lagkagebundene i. Eller også kan man klare sig på fri hånd.
Start med at lægge en lagkagebund på fadet og fyld Tobleronecreme på.
Så lægges en bund mere i, og der fyldes hindbærmousse på.
Til sidst lægges den tredje lagkagebund på, og ringen fjernes.
Marcipan rulles ud mellem to stykker plastic, indtil det har den ønskede tykkelse. Det skal ikke være alt for tykt. Mål lagkagens højde og skær marcipanen til, så den passer. jeg kunne ikke lave en strimmel, der var lang nok, så jeg måtte rulle den ud af to omgange og så samle den på kagen.
Så er kagen faktisk færdig og skal pyntes. Her er to forskellige forslag.
Det er en bombe af en lagkage med en anselig højde – og tyngde.