Disse æbleskiver er ikke nogen, man sådan lige laver på en halv time, men til gengæld er det de mest luftige, man kan tænke sig.
Ingredienser til ca. 20 æbleskiver:
25 g gær
2 dl mælk
2 dl kærnemælk
½ dl fløde
4 æg, delt i hvider og blommer
3 spsk sukker
et nip salt
250 g mel
Varm mælk, kærnemælk og fløde op til det er fingervarmt og opløs gæren i det. Tilsæt sukker, salt og æggeblommer og rør godt. Pisk melet i. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i.
Dæk skålen til og lad dejen hæve i et par timer. Så kommer den til at se sådan ud:
Varm æbleskivepanden godt op og varm noget palmin eller kokosolie op i hvert hul i panden. Rør lidt rundt i dejen og fyld hullerne i æbleskivepanden næsten op med dej. Den hæver lidt, når den bager.
Vend æbleskiverne flere gange under bagningen, og når en strikkepind kan stikkes i og kommer ud, uden der hænger dej ved, er de færdige.
De serveres med syltetøj, sukker, flormelis, eller hvad man nu lige har lyst til.
Opskriften er oprindelig fra Olgas oldemor.
Lise Plambæk Madsen
19. december 2017God juleferie og snup en pause☕️ eller to imellem alle gøremålene😘. Kærlige hilsener fra tur bussen og Lise🙋