Dette er endnu en af de ting, der ikke må mangle på vores julebord. Dette dejlige rosinbrød spiser vi faktisk kun til jul.
Ingredienser:
37,5 g gær
5 dl vand
75 g blødgjort margarine
1 æg
675 g hvedemel
200 g sigtemel
250 g rosiner
1 tsk salt
½ tsk kardemomme
Sammenpisket æg til pensling
Gæren opløses i det håndvarme vand. Den blødgjorte margarine tilsættes sammen med æg, rosiner, salt og kardemomme. Til sidst blandes melet i, og dejen æltes, indtil den er glat. Tildækkes og hæver til dobbelt størrelse på en lunt sted.
Så slås dejen ned, deles i to og formes til brød, som efterhæver en halv time.
Når brødene er efterhævet, pensles de med sammenpisket æg
og bages ved 200g til de er gyldne og lyder hule, hvis man banker på dem.
Hos os spiser vi meget gerne brødet med lun leverpostej.