Jeg havde lidt ferske sild til overs efter at have lavet stegte sild i eddike, så jeg fandt en gammel kogebog frem og lavede disse meget spektakulære rullesild.
Ingredienser:
5 ferske udbenede sild
1 bundt dild
Kogelage:
2 dl vand
1 dl eddike
1½ tsk salt
1 laurbærblad
1 kvist timian
1 skive peberrod
10 hele peberkorn
4 hele allehånde
2 hele nelliker
Skær sildene ud i fileter, så der bliver 10 stk. Hver filet rulles omkring en dildkvist og stilles på højkant i et ikke for stort ildfast fad. Jeg stak en tandstikker i, ellers havde jeg ikke kunnet få dem til at stå stille.
Når alle sildene er rullet, koges lagen i ca 10 min, afkøles en smule og hældes så over sildene. Fadet dækkes med sølvpapir og sættes i ovnen ved 200 grader i ca 20 minutter, indtil sildene er møre. Lad sildene stå i fadet og afkøle. Serveres kolde.
Opskriften er fra Bogen om sild – Lotte Haveman