Bagte rosenkål

Det er sæson for rosenkål. Mange bryder sig ikke om dem, men vi kan godt lide dem, specielt når vi tilbereder dem lidt anderledes end bare kogte. Tit steger vi dem, men denne gang kom de en tur i ovnen. Mon der sneg sig lidt bacon med? Jo en lille smule.

Ingredienser:

500 g rosenkål

½ pk bacontern

2 fed hvidløg

Saft af en halv citron

Start med at svitse bacon på en  stegepande.

Rens rosenkålene og skær dem i halve.

Hæld dem på panden til det svitsede bacon. Når det har stegt lidt, tilsættes de hakkede hvidløgsfed. Hæld citronsaft på og lad det stege lidt videre.

Når kålene er begyndt at få lidt farve, hældes det hele i et ildfast fad

og sættes i ovnen i 15 – 20 min. ved 180 grader. Rør i det ca. hvert 5. minut, så det ikke brænder på.

Skriv et svar