Her er endnu en langtidstilberedt ret. Den kan stå og passe sig selv, mens man laver noget andet. Den er fuld af saft og kraft. Jeg er sikker på, at en italiener vil have en anden opfattelse af, hvordan det skal laves, men det her er sådan, jeg gør.
Ingredienser (til to personer):
3 skiver okseskank (osso buco)
2 gulerødder
2 stængler bladselleri
1 løg
4 – 5 fed hvidløg
1 lille ds. koncentreret tomatpure (70g)
1 dl hvidvin
1/4 l oksebouillon
1 ds flåede tomater – uden væden
1 kvist timian
salt og peber
lidt mel
olie til stegning
Start med at klippe eller skære nogle hak i omkredsen af kødstykkerne. Det forhindrer, at de krøller sammen, når man steger dem. Drys dem med salt og peber og vend dem i mel.
Brun kødstykkerne godt på begge sider i olien. Tag dem op.
Hæld lidt mere olie i gryden og tilsæt de snittede grønsager. Lad dem svitse en lille smule,
og hæld så tomater, som er hakket lidt, tomatpure, bouillon, vin og timian i. Rør det godt sammen og læg kødet tilbage i gryden.
Læg låg på og lad det simre for svag varme (det skal kun simre) i 2½ time.
Osso bucoen kan serveres med en eller anden form for ris – gerne risotto.