Fondant-kartofler

Endnu en af de uendelige muligheder for at variere kartofler. Den er ganske vist ikke for de fedtforskrækkede, men den er lækker, og hvis man ikke spiser det hver dag, går det nok også.

Ingredienser:

Nogle store bagekartofler

Lidt olie

Rigeligt smør

Skær alle rundingerne af kartoflerne, så der er en firkantet klods tilbage. Jeg delte klodserne på langs for at gøre tilberedningstiden kortere.

Varm olien op i en pande og brun kartoffelstykkerne heri, indtil de har fået farve på alle sider.

Tilsæt så smør (og jeg mener SMØR – ikke et blandingsprodukt) indtil det står lidt op ad siderne på kartoflerne.

Dæmp varmen og lad  kartoflerne stege lige så stille i 15 – 20 minutter, indtil de er møre.

De bliver dejligt sprøde udenpå og bløde og cremede indeni.

PS – det er ikke nødvendigt med sauce!

 

Skriv et svar