I vintermånederne smager tomater her i landet kun af vand. Selv de små cherrytomater smager som at række tungen ud ad vinduet. Det kan man gøre noget ved ved at langtidsbage dem. Så damper alt det smagløse vand væk og der er kun tomatsmagen tilbage. Det går lidt ud over udseendet, men det er jo altså smagen, der tæller her.
Ingredienser:
Små tomater
Salt
Peber
Hvidløgssalt
Løgpulver
Oregano eller timian
Olie
Jeg bruger altid små tomater, for hvis de er for store, er der alt for meget vand i dem.
Bland alle krydderierne sammen. Halver tomaterne og læg dem med skærefladen op i en lille bradepande. Drys med krydderiblandingen og hæld en lille smule olie over.
Sæt bradepanden i ovnen ved 110 grader i ca. 3 ½ time. Når tomaterne er faldet sammen, er de færdige og fulde af smag. Og nu kan de spises som de er som snacks, eller de kan puttes i en salat.