Hjemmelavet pålæg er gået helt af mode. Det er synd, for det smager bedre end det, man køber i plastikemballage i supermarkederne. Og så lang tid tager det nu heller ikke – jo det her tager nogle dage, men man kan jo lave andet imens. Det passer sig selv det meste af tiden.
Ingredienser:
½ kg okselårtunge
Saltlage:
½ liter koldt vand
75 g salt (man kan bruge nitritsalt, men det er jo ikke politisk korrekt)
10 g sukker
3 – 4 laurbærblade
10 hele peberkorn
7 hele allehånde
10 hele korianderfrø
Lagen røres sammen. Den skal ikke koges. Man skal bare sørge for, at alt saltet er opløst
Det smukke stykke kød lægges i lagen, som skal dække kødet helt, og sættes i køleskabet i 3 dage.
Efter 3 dage i lagen har det fået en lidt anden kulør.
Nu skal det koges. Det skal koge en times tid, hvis man bruger en gryde, men jeg ville gerne bevare al saften i kødet, så jeg vakuumpakkede det og smed det i sous vide´n. Det fik 5 timer ved 57 grader.
Jeg lod det blive i vakuumposen mens det kølede af. Så skar jeg nogle fine skiver, og det er tydeligt at se, at saften er forblevet i kødet.
Så nu glæder jeg mig til Dyrlægens Natmad.