Kinesiske pandekager med forårsløg

Det hedder kinesiske pandekager, men jeg synes, de mere har karakter af et lille fladbrød. Det er en lækker lille detalje med forårsløg indeni, og de er gode til en wok- eller gryderet.

Ingredienser:

250 g hvedemel

1/4 tsk salt

1½ – 2 dl kogende vand

4 spsk smør

4 forårsløg

Olie til stegning

Kogende vand, salt og mel hældes i en skål og røres på maskine på lav hastifhed i nogle minutter, indtil dejen er blank og smidig. Dæk skålen til og lad dejen hvile i en halv times tid.

I mellemtiden snittes forårsløgene fint.

Del dejen i fire dele. Tril hver klump til en kugle,

rul den tyndt ud og fordel en spsk smør og 1/4 af de snittede forårsløg på hver.

Rul pandekagen sammen til en lang rulle,

og rul igen den sammen, så den kommer til at ligne en snegl.

Så kommer kagerullen frem igen, og hver snegl rulles ud til en pandekage på ca. 15 cm i diameter.

Pandekagerne steges i olie på en varm pande, indtil de er gyldne og sprøde udenpå.

De kan spises som en snack med lidt chili-dip, eller som tilbehør til en gryderet.

Skriv et svar