Når man nu har taget nogle små (fad)koteletter op af fryseren, så er det ens pligt at sørge for, at de ikke bliver stegt til døde, men stadig bevarer saftigheden. Jeg lod dem blive i stegepanden denne gang – og ikke i et fad. Og saucen er fuldstændig politisk ukorrekt i disse slanketider!
Ingredienser:
4 tynde koteletter
salt, peber og paprika
olie til stegning
en klat smør
5 fed finthakket hvidløg
1 lille finthakket løg
½ dl hvidvin
2½ dl fløde
2 håndfulde frisk spinat
1 tsk Herbes de Provence
et nip chiliflager
½ dl friskrevet parmesan
Drys koteletterne med salt, peber og paprika og steg dem i olien i et par minutter på hver side. De behøver ikke være helt gennemstegt, for de skal varmes i saucen bagefter.
Tag koteletterne af panden og kom en god klat smør på i stedet for. I smørret skal hvidløg og løg stege lidt uden at brune. Når løgene er blevet bløde, hældes hvidvinen over og koger lidt ind.
Så hælder man fløden på, og når den koger, kommer man spinaten i, som man lige forinden har skåret lidt i stykker. Lad spinaten koge lidt med og tilsæt Herbes de Provence, chili og parmesan.
Når osten er smeltet ind i saucen, lægges koteletterne tilbage på panden og varmes igennem.
Vi fik nudler til. De var rigtig gode til at opsuge saucen.