Til trods for utallige Frankrigsbesøg gennem de seneste 15 år har jeg aldrig før smagt en Tarte Flambée, som de laver i Alsace. Hvis man lige stikker en tur over grænsen til Tyskland, kalder de den Flammkuchen. Jeg måtte jo prøve at lave en selv så. Det er i og for sig en slags hvid pizza, og den er fantastisk som en snack til en drink.
Man kan lave dejen med eller uden gær. Den jeg laver her, er uden. Det gør dejen rigtig tynd og sprød.
Ingredienser:
Til dejen:
125 ml vand
250 g mel
½ tsk salt
2 spsk olie
Til fyld:
150 g bacon
100 g creme fraiche
100 g flødeost
1 porre
1 lille rødløg
Bland ingredienserne til dejen og ælt det godt sammen.
Lad den hvile en halv times tid og rul den så tyndt ud som muligt. Denne portion dej passede lige til min bageplade.
Bland creme fraiche og flødeost og smør det ud over hele dejen.
Snit porre og rødløg fint, og skær baconen i strimler.
Fordel porre, løg og bacon over dejen og bag den i ovnen ved 240 grader i 15 – 20 minutter.
Hold øje med den, for den skal være sprød men ikke helt sort.
Skær ud i passende stykker og server med en drink eller et glas vin.
Ronald
28. november 2019Fantastisk – ikke mindre. Super autentisk dej opskrift til hjemmebrug! Hvis jeg må supplere (appropos nørderi…): mht cremen, så er den originale “weisse Käs” eller “fromage blanc” at foretrække. Har man den ikke, så brug i lige dele Fraiche 9% og den fedeste kvark du kan få (p.t. Lidl, 4%) og tilsat 50ml rapsolie per 1kg creme :-). Alsacisk, bliver cremen smagt til med salt, peber og muskat. Pfälzisch er det lidt mere avanceret med reduceret buillon af hvidløg, pastinak, knoldselleri m.m.
Historisk kommer denne ca 300 år gamle opskrift fra vingårdene i Pfalz/Alsace/Baden, hvor dejen oprindelig blev brugt som temperaturmåler til brødovne.
Mvh,
Ronald, Flammkuchen nørd hos
inFlame Flammkuchen, København