Grillet cote de boeuf

Sådan en fætter her kræver omhu, for når den vejer 700 g, skal den grilles langsomt. Ellers ender man med at have en bøf, der er sort udenpå og rå indeni.

Der er ikke så mange ingredienser – bare en god stor cote de boeuf, salt, peber, knust hvidløg og lidt olie.

Bøffen tages ud af køleskabet en times tid, før den skal grilles, så den ikke er helt kold, når den kommer på grillen.

Grillen tændes og temperaturen sættes til 110 grader. Bøffen gnides med salt, peber og hvidløg, og der pensles med lidt olie. Lad endelig fedtet sidde på. Det giver ekstra smag til kødet, og kan jo skæres fra bagefter.

Sæt et stegetermometer i bøffen og læg den på grillen ved indirekte varme og luk låget. Når stegetermometeret viser 52 grader, (efter 45 – 60 minutter) tages bøffen af, og der skrues op for grillen, og når der er godt gang i den, brunes bøffen på begge sider på direkte varme i et par minutter. Pas på, der ikke går ild i det fedt, der drypper af.

Når bøffen er brunet, tages den af, benet skæres af og kødet skæres i skiver på tværs af fibrene.

Der var rigeligt med kød til to personer her, selv om vi skar fedtet fra.

 

Skriv et svar