Årsagen til, at jeg kalder det pork belly, er, at “svinemave” lyder forkert. I virkeligheden er det en ribbensteg, skåret i tern og braiseret i vin og soya.
Kineserne er vilde med at bruge bryststykket fra svin. Og de er rigtig gode til det. Næste gang skal jeg prøve at lave et helt stykke med sprød svær på kinesisk.
Ingredienser:
Et stykke ribbensteg på ca. 700 g uden svær
1 lille stykke ingefær
1 lille stykke gurkemeje
3 fed hvidløg
1/2 dl sherry og 1/2 dl tør hvidvin*
4 spsk kinesisk soya
1/2 tsk five spice**
Salt og peber
Kødet skæres ud i tern på ca. 3 x 3 cm.
Bring en gryde vand i kog og kog kødet i ca. 5 min. Si vandet fra, og skyl kødet med koldt vand for at fjerne urenheder.
Riv ingefær, gurkemeje og hvidløg – der skal være ca. en tsk af hver.
og bland det med vin, soya og five spice.
Kom kødet i blandingen, hæld det hele i en wok og hæld så meget vand ved, at kødet næsten er dækket.
Lad det simre under låg i en times tid, eller så længe, at kødet er blevet mørt. Tag låget af og skru op for varmen, og lad det koge, indtil næsten al væden er kogt væk, og kødet er pænt dækket af den tykke væde, der er tilbage.
Server med ris – evt. med svampe.
*Det skulle have været risvin, men det havde jeg ikke, så jeg fandt på noget andet
**Five spice er meget brugt i kinesisk madlavning. Det består af anis, kanel, fennikel, nelliker og peber. Jeg må indrømme, at jeg brugte en færdigblandet version.