Denne kringle kan jeg huske helt fra jeg var barn. Når min mor bagte kagemand til min fødselsdag, var det altid denne opskrift, hun brugte. Hun havde fået den fra sin mor, og jeg må indrømme, at den stadig står for mig som den bedste kringle, jeg har smagt.
Ingredienser:
1½ dl mælk
200 g smør eller margarine
50 g gær
2 spsk sukker
2 æg
500 g hvedemel
Æg til pensling
Perlesukker eller lignende til drys
Remonce:
100 g smør
100 g brun farin
Gæren røres ud i den lune mælk, resten af ingredienserne røres i, og dejen æltes sammen og stilles til hævning i 30 min.
Så deles den i to, og hver del rulles ud til et rektangel og smøres med remoncen, som er rørt sammen af smør og brun farin.
Enderne foldes ind, og de to sider lægges sammen.
Lægges med sammenføjningen nedad på en plade med bagepapir og hæver i 20 min.
Så pensles de med æg og drysses med perlesukker.
Og bages i en 200 grader varm alm. ovn i ca. 15 min, indtil de er blevet flot gyldne.
Så er kringlen klar, og den er helt forrygende, hvis den stadig er smålun, når man spiser den.