Langtidsstegt svinekam med krydderurter

Dette er en fin sommervariant af flæskesteg. Der er nok nogen, der vil beskylde mig for vandalisme, fordi den er uden svær, men det må jeg forsøge at leve med, for jeg synes ikke, det passer med flæskesvær til denne udgave af kamstegen. Det er også en af de retter, der kan stå i ovnen og passe sig selv en hel eftermiddag, mens man laver andre og mere spændende ting.

Ingredienser:

En kamsteg uden svær – størrelsen efter, hvor mange, der skal spise med

Salt og peber

1 – 2 håndfulde krydderurter ( her er der frit valg – efter hvad man kan lide)

1 fed hvidløg

Olie til bruning

Mine krydderurter denne gang var timian, rosmarin og salvie.

Hak krydderurterne fint sammen med hvidløget – evt, i en lille hakke-snittemaskine – men det kan også gøres i hånden.

Brun stegen på alle sider i lidt olie på en varm pande. Drys med salt og peber og læg den i et ildfast fad.

Hæld stegeskyen over og fordel de hakkede krydderurter ovenpå.

Sæt fadet i ovnen ved 65 – 70 grader – ja – det mener jeg faktisk. Sæt et stegetermometer i stegen og lad den stå i 3 – 4 timer. Min steg var på ca. et kilo. Hvis det er en større steg, skal den nok have længere tid. Når stegetermometeret viser 65 grader, er stegen færdig.

Vi plejer at få små krydderkartofler og evt. en salat til.

 

Skriv et svar