Når det er varmt, må maden gerne falde let, og selv om pasta sommetider godt kan være en tung sag, så er en italiensk pasta carbonara i den lette ende. Men husk – der skal absolut ikke fløde i, – og man drysser heller ikke parmesan over – hvis man skal tro italienerne. Derimod er Pecorino tilladt.
Ingredienser:
En halv portion pasta
4 – 5 tykke skiver bacon – eller pancetta – eller endnu bedre – guanciale– hvis man skal være helt italiensk
2 hele æg og 1 æggeblomme (den ekstra blomme gør det lidt mere cremet)
½ – 1 dl revet pecorino ost
Friskkværnet sort peber
Pastaen skal rulles ud til spaghetti.
Baconen skæres i strimler
og svitses på en pande, der er stor nok til at rumme hele retten.
Imens koges spaghettien i saltet vand i 2 – 3 minutter (den er jo frisklavet).
Osten rives mellemfint
og piskes let sammen med æggene.
Kogevandet hældes fra spaghettien – gem lidt af vandet til at spæde til retten, for at den ikke skal blive for tør. Hæld spaghettien i panden til baconen.
Tag panden af varmen og tilsæt ægge-oste-blandingen.
Rør det hele rundt og tilsæt evt. lidt af pastavandet, hvis retten ser lidt tør ud. Og husk friskkværnet sort peber.
Serveres med ekstra pecorino til at drysse over.