Spaghetti carbonara

Når det er varmt, må maden gerne falde let, og selv om pasta sommetider godt kan være en tung sag, så er en italiensk pasta carbonara i den lette ende. Men husk – der skal absolut ikke fløde i, – og man drysser heller ikke parmesan over – hvis man skal tro italienerne. Derimod er Pecorino tilladt.

Ingredienser:

En halv portion pasta

4 – 5 tykke skiver bacon – eller pancetta – eller endnu bedre – guanciale– hvis man skal være helt italiensk

2 hele æg og 1 æggeblomme (den ekstra blomme gør det lidt mere cremet)

½ – 1 dl revet pecorino ost

Friskkværnet sort peber

Pastaen skal rulles ud til spaghetti.

Baconen skæres i strimler

og svitses på en pande, der er stor nok til at rumme hele retten.

Imens koges spaghettien i saltet vand i 2 – 3 minutter (den er jo frisklavet).

Osten rives mellemfint

og piskes let sammen med æggene.

Kogevandet hældes fra spaghettien – gem lidt af vandet til at spæde til retten, for at den ikke skal blive for tør. Hæld spaghettien i panden til baconen.

Tag panden af varmen og tilsæt ægge-oste-blandingen.

Rør det hele rundt og tilsæt evt. lidt af pastavandet, hvis retten ser lidt tør ud. Og husk friskkværnet sort peber.

Serveres med ekstra pecorino til at drysse over.

 

Skriv et svar