En dejlig frokostret. Og den laves af ting, som man må formode, at de fleste har gemt I køkken- og køleskabet. Det mest eksotiske er nogle oliven, men de kan jo udelades. Salaten mætter godt, for der er kolde kartofler i.
Ingredienser:
En dåse tun (Der er olie I dressingen, så tunen må godt være i vand)
1 – 2 blommetomater
1 – 2 kolde kogte kartofler
En håndfuld grønne bønner (hvis man burger friske, skal de lige koges et par minutter)
1 kogt æg
10 – 12 sorte oliven
Til dressing:
En del hvidvinseddike
3 dele olivenolie
½ tsk dijonsennep
salt og peber
Kartofler og tomater skæres I passende stykker og lægges I en salatskål sammen med de øvrige ingredienser. Dressingen rystes sammen – her er et brugt syltetøjsglas meget anvendeligt.
Til sidst hælde dressingen over – og salaten kan med fordel spises med brødcroutoner.