Der var tilbud på flere forskellige svampe, og da filodejen så også var nedsat, så kunne jeg ikke modstå fristelsen til at lave en sprød svampetærte.
Ingredienser:
1 pakke filodej (jeg tror, der var 120 g i)
lidt smeltet smør
2 forårsløg
2 fed hvidløg
500 g blandede svampe (jeg brugte champignons, østershatte og kantareller)
Olie til stegning
5 stilke frisk timian
Salt
½ tsk muskatnød
1 ½ dl fløde
1½ dl crème fraiche
3 æg
En håndfuld revet ost
Start med svampene. De skæres i pæne – ikke for store- stykker sammen med forårsløg og hvidløg.
Svits det hele i lidt olie på en pande, indtil det har taget farve. Drys med timian, muskat og salt.
Pak filodejen ud og læg den i et ildfast fad. Pensl med smeltet smør. Rør fløde, creme fraiche og æg sammen.
Læg de svitsede svampe i formen, hæld ægge-flødeblandingen over og drys med revet ost.
Bag tærten ved 180 grader i en halv times tid, indtil æggemassen er stivnet og ost og dej er blevet gyldne.
Server tærten med lidt salat til. Hvis du er kødspiser, kan tærten også fint bruges som tilbehør til en kødret.