En ret kraftig morgenmad, som efter sigende stammer fra Nordafrika. Manden var ikke den store fan – Det smagte nu fint, syntes jeg, men jeg tror måske, det bedre egner sig som en let frokost. Men der er saft og kraft i. Der er vist ikke altid kød i, men det kan jeg jo godt lide at snige ind, hvor jeg kan.
Ingredienser:
1 lille løg
1 jalapeno uden kerner
1 peberfrugt (farven bestemmer man selv)
100 g chorizo-pølse
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk stødt koriander
1 spsk paprika
½ tsk cayennepeber
1 dåse flåede tomater
lidt vand
4 æg
Lidt olie til stegning
En håndfuld hakket persille til pynt
Start med at skære løg, peberfrugt og chorizo og jalapeno i passende stykker og svits det i nogle minutter i olien på en pande.
Så hældes kryddrierne ved. Når peberfrugterne er ved at være let møre, tilsættes de flåede tomater sammen med saften fra dåsen, og dåsen skylles med lidt vand, som også hældes på panden.
Så skruer man ned og lader det simre i ca. 10 min.
Herefter forsøger man at lave nogle fordybninger og slår et æg ud i hver.
Nu kan man sætte panden i ovnen, eller gøre som jeg – lægge et låg på og give det ca. 10 min. mere, indtil æggehviderne er stivnede.
Til sidst drysser man med lidt hakket persille og serverer retten med en eller anden form for brød – f.eks. fladbrød