Hvis man vil slå nogen ihjel, skal man bare servere denne kage for dem. Så er det sagt. Den smager rigtig dejligt, og man har lyst til et stykke til – for så halvvejs igennem stykke nr. 2 at fortryde. Men i små mængder er den lækker. Jeg kan selvfølgelig kun tale for mig selv.
Ingredienser:
Til selve kagen:
200 g blødt smør
360 g sukker
250 g mel
3 æg
1,5 tsk bagepulver
150-200 g saltede peanuts
Til karamel-laget:
1 dl fløde
1 dl sirup
2 spsk kakao
2 tsk vanillesukker
50 g smør
180 g sukker
Til overtræk:
200 g chokolade (lys eller mørk – alt efter ens smag)
Det bløde smør røres sammen med sukkeret og æggene røres i. Tilsæt mel og bagepulver og rør det hele godt sammen.
Hæld dejen i en smurt bradepande på ca. 25 x 30 cm. Drys peanuts ovenpå.
Sæt kagen i en 180 grader varm ovn og bag den i ca 30 min. – indtil man kan stikke en strikkepind i, og der ikke hænger dej ved.
Mens kagen bager, koges karamellen. Alle ingredienserne kommes i en gryde, og det simrer for svag varme, indtil kagen er færdig.
Det ligner brun sovs, men der skal man ikke lade sig gå på af. Når kagen er taget ud af ovnen, hældes karamellen på og fordeles jævnt, men kagen stadig er varm.
Sørg for, at al karamellen ikke samler dig på midten.
Nu skal kagen køle af, inden man smelter de 200 g chokolade og fordeler den på kagen. Det kan gøres med en bagepensel.
Kagen tager ikke skade af at blive gemt til næste dag – eller næste igen – hvis den da ikke er spist inden.