Denne ret lavede jeg til mig selv en dag, hvor jeg var alene hjemme. Derfor er portionen kun til 1 person. Man kan jo så gange op, hvis man vil lave den til flere – og det kan godt anbefales.
Ingredienser:
1 stykke rå laks
salt, peber
olie til stegning
1 fed hvidløg
3 – 4 champignons
5 cherrytomater (halverede)
En håndfuld spinat
½ dl fløde
1 spsk friskrevet parmesan
Laksen drysses med salt og peber og steges i lidt olie i et par minutter på hver side. Herefter tages den af panden.
Champignons, hvidløg, tomater og spinat skæres i stykker.
Først steges hvidløg, champignons og tomater lidt på panden.
Så tilsættes spinaten, og det hele simrer, indtil spinaten er faldet sammen.
Så hældes fløde og parmesan på, og det hele koger lidt ind.
Til sidst lægges laksen tilbage i sovsen og lunes med et par minutter.
Serveres med et stykke godt brød – f.eks. dette.