En tilbagevendende succes, som er perfekt til en drink eller et glas vin. Hvis man ikke er til kød, kan man udelade den lille smule, der er i. Jeg dovner den lidt og bruger færdigkøbte tortillaer, men hvis man har overskud, kan man jo lave dem selv.
Ingredienser til 24 trekanter:
8 tortilla-pandekager
1 glas soltørrede tomater i olie (olien skal ikke bruges)
100 g revet cheddar
En lille chorizo-pølse i tynde skiver (en rest parmaskinke kan også bruges)
evt. en halv kugle mozzarella – hvis man har – ellers kan det udelades
Dryp de soltørrede tomater fri for olie og hak dem til en pasta i en minihakker eller lignende.
Læg to pandekager på bordet og smør lidt af tomatpastaen på begge to. Læg så ost og evt. pølse på en af dem
og læg den anden ovenpå. Tryk dem lidt sammen og læg dem på en varm stegepande – evt. med lidt olie.
Steg dem på begge sider, indtil de er blevet gyldne og sprøde, og osten er smeltet indeni.
Gør det samme med resten af tortillaerne. De kan evt. holdes varme i ovnen, mens man laver resten. Bare sørg for, at de ikke ligger oven på hinanden, for så forsvinder sprødheden.
Når alle de fyldte pandekager er stegt, skæres de ud i trekanter – f.eks. med en pizzaskærer
og serveres lune. Det kræver en serviet.