Ja, nu skød jeg jo alle de afprøvede juleopskrifter af sidste år, så i år må jeg jo finde på noget nyt. Det er så ikke rigtig mig, der har fundet på den her – jeg har bare givet Blomsterbergs brunkager ny facon.
Ingredienser:
250 g smør/margarine
250 g farin
1 dl lys sirup
3 tsk stødt kanel
2 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt nellike
1 tsk stødt allehånde
500 g hvedemel
150 g hele mandler
25 g usaltede pistaciekerner
2 tsk potaske
1 spsk koldt vand
Smør/margarine, sirup og farin kommes i en gryde og smeltes, indtil det kan røres sammen til en jævn masse.
I mellemtiden hældes melet sammen med kanel, ingefær, nelliker og allehånde i en røreskål.
Mandler (de behøver ikke at blive smuttet) og pistacienødder blandes i,
potaske røres ud i koldt vand og blandes i sammen med sukkermassen fra gryden.
Det hele røres sammen på maskinen, og når dejen er afkølet så meget, at man kan røre ved den, rulles den til lange stænger, som pakkes ind i bagepapir og madfilm og lægges i køleskabet til næste dag.
Nu skal brunkagerne skæres tyndt ud. Det er næsten umuligt at få dem tynde nok ved at bruge en kniv, fordi de hele mandler gør det svært, så jeg brugte min allestedsnærværende pålægsmaskine. Den blev indstillet på 3 mm, og så gik det ellers derudaf.
Nu da kagerne er ret tynde, skal de kun bage 6½ min ved 180 grader. Så er de færdige.